Opening kantoor

Gelet op de richtlijnen van het RIVM werken veel van onze medewerkers thuis.

Op werkdagen is er altijd iemand op ons kantoor aanwezig van 08.30 tot 15.30.
Indien u uw boekhouding of andere bescheiden wilt komen brengen dan kan dat binnen deze tijden.

Telefonisch en per mail zijn we ook gewoon bereikbaar.

Testeervrijheid beperkt door legitieme portie

Een testament is een persoonlijk document, waarbij je (mits je wilsbekwaam bent) de vrijheid hebt om naar eigen inzicht je bezittingen aan iemand of aan een goed doel na te laten. Dat kan dus iemand anders zijn dan je kind/kinderen. Je hoeft daarover ook aan niemand verantwoording af te leggen. Het kan echter zijn dat je kinderen – mocht je hen op de hoogte hebben gesteld van de testamentaire inhoud – het hier niet mee eens zijn. Voor sommige kinderen kan dit zelfs aanleiding zijn om ermee te dreigen het bestaande contact met jou te zullen verbreken als jij je testament niet aanpast.

Die dreiging om het contact te verbreken, kan een enorme impact hebben. En als die druk om je testament aan te passen zo hoog wordt, kan het zijn dat er geen sprake meer is van het vrijwillig opmaken van een testament. Als de notaris hiervan op de hoogte is, zal hij niet meewerken aan de aanpassing van je testament.

Na jouw overlijden kunnen je kinderen de legitieme portie inroepen. Dat is simpel gezegd de helft van waar ze recht op gehad zouden hebben als er geen testament opgesteld zou zijn. Dat recht op de legitieme portie is dus een belangrijke beperking van je zogenoemde testeervrijheid.