Opening kantoor

Gelet op de richtlijnen van het RIVM werken veel van onze medewerkers thuis.

Op werkdagen is er altijd iemand op ons kantoor aanwezig van 08.30 tot 15.30.
Indien u uw boekhouding of andere bescheiden wilt komen brengen dan kan dat binnen deze tijden.

Telefonisch en per mail zijn we ook gewoon bereikbaar.

Btw-nummer eenmanszaken

Al jarenlang is er over gediscussieerd: het btw-nummer en de privacywetgeving, want als je een eenmanszaak hebt, bijvoorbeeld als zzp’er, dan is jouw persoonlijke burgerservicenummer (BSN) verwerkt in je btw-nummer. Dit brengt het risico van identiteitsfraude en privacy-schending met zich mee. Daar wordt nu iets aan gedaan.

BSN in je btw-nummer is een risico
Je btw-nummer moet je verplicht vermelden op al je facturen, maar bijvoorbeeld ook op je website. Toch wordt ons altijd aangeraden om niemand zomaar je BSN te geven. Een moeilijke situatie dus. Dat vond de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ook. Die vroeg de Belastingdienst om met een alternatief te komen en dat wordt per 1 januari 2020 ingevoerd.

Btw-identificatienummer
Eind 2019 ontvangen alle eenmanszaken in Nederland een nieuw btw-identificatienummer. Je krijgt dan een nieuw btw-nummer voor vermelding op je facturen en je website: het btw-identificatienummer of btw-id. Dit nummer is in de systemen van de Belastingdienst gekoppeld aan je bestaande btw-nummer (straks omzetbelastingnummer of ob-nummer). Bij de btw-aangifte blijft het oude nummer nog in gebruik.